Pályázatok

TÁMOP-2.3.4.A-13/1-2013-0228 Gyakornoki Program pályázatunk keretében cégünk 2.837.750 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott.

 

A Püspök Gépműhely Kft. 2010.11.04. óta fémmegmunkálás (főként gépi forgácsolás) főtevékenységgel működik.

Főbb munkáink: Hidraulika rendszerek alkatrészeinek, egységeinek gyártása, felújítása és javítása, egyéb egyedi alkatrészek gyártása és javítása, földmunkagépek kopóalkatrészeinek gyártása, felújítása, féktárcsák és fékdobok szabályozása, járműipari alkatrészek felújítása és minden más egyéb forgácsolási munkák.

Főbb partnereink közé tartoznak: Fluid-Tech Kft, Győr-Szol Zrt, Handel Kft., Cs-Trio Kft, Mische Lakatosipari Kft, Antrans Kft. és számos egyéb vállalkozás.

A cég nettó árbevétele 2011-ben 8.013 eFt, 2012-ben. 13.537 eFt, mindkét évben 3-3 fő statisztikai átlaglétszámmal. Ez a dinamikus növekedés már a létszám fejlesztését is szükségessé tette. A 2012/13. tanévben ezért szakmai gyakorlatát műhelyünkben végzett 1 fő gépi forgácsoló szakmunkástanuló, saját nevelésű új munkatársként, a projekt keretében főfoglalkozású munkatársunk lett. Létszámunk így 1 fővel nőtt, 1 pályakezdő új szakmunkásnak hoztunk létre új munkahelyet, családi vállalkozásunk gazdag szakmai tapasztalati lehetőségeket biztosító kis gépműhelyében.

Általános célunk olyan saját nevelésű munkatársak képzése, majd azt követő alkalmazása akik a vevői igényeknek és elvárásoknak, az igényes feladatoknak megfelelnek.

A fontosabb és igényesebb munkáinkat jelentő hidraulika rendszerek alkatrészeinek, egységeinek gyártása, felújítása és javítása, féktárcsák és fékdobok szabályozása, járműipari alkatrészek felújítása korszerűbb és igényesebb gyártóeszközöket is igényel.

Folyamatos informatikai fejlesztéseink a műszaki előkészítést, a termelés megbízható irányítását és dokumentálását segítik.

Fiatal munkatársaink szívesen foglalkoznak az informatikával támogatott feladatokkal, a fejlesztés és korszerűség ezen a területen munkájuk eredményességét segíti elő.

A projekt keretében beszerzésre tervezett digitális útmérő, az új esztergatokmány és mérőeszközök a gépi forgácsoló munka termelőeszköz feltételeinek fejlesztésével, a hordozható számítógép, a nagykapacitású külső adattároló és a többfunkciós nyomtató a kiszolgáló informatikai eszközrendszer fejlesztésével szolgálja a projekt és vállalkozásunk sikerét.

A támogatás segít megvalósítani gyakornokunk sikeres pályakezdését és egyúttal jól szolgálja cégünk humán erőforrás igényeinek optimális kielégítését és üzleti céljainak megvalósítását. Ösztönöz bennünket a jövőben is a szakmai gyakorlati képzésben való közreműködésre, ill. annak fejlesztésére.